شور کردن پسته خام در منزل
در این مقاله، به روش های شور کردن پسته در خانه میپردازیم. احتمالاً پیشامده که پستههای خریداری شده بیشتر از نیاز شما باشند و مایلید اضافهای از آنها را به شکل شور تهیه کنید. یا ممکن است در ابتدای فصل، پستههای تازهای خریدهاید و دوست دارید طعم مخصوص خود یا کودکتان را به آن ببخشید.
شما نیازی به نگرانی ندارید؛ زیرا ما در وبسایت “آریا پسته رفسنجان” آموزشهای لازم را برای تبدیل پستههای خام به پستههای شور یا حتی پستههای زعفرانی بازاری به شما ارائه خواهیم داد. در ادامه این مقاله، با ما همراه باشید تا این روشها را به شما توضیح دهیم.
چگونه پسته خام را شور کنیم ؟
برویم سراغ آموزش ،برای تهیه پسته خام و یا شور کردن آن در محیط خانگی حرکت میکنیم. حالا، پستههای خام خود را در اختیار داشته باشید. در ادامه، به شما یک روند قدم به قدم برای انجام این کار آموزش خواهیم داد. پس از اتمام، میتوانید از پستههای شور و گرم تازه تهیه شده لذت ببرید و دیگران را با مهارت خود در این زمینه تعجبآور کنید.
در اینجا، متن حاوی تفسیری مختصر از روشهای مختلف برای پخت پسته خام به منظور تهیه پستههای شور در محیط خانگی، در اختیار شما قرار میگیرد. بر اساس امکانات موجود در خانه، میتوانید روش مناسب خود را انتخاب کرده و مطابق آن، پروسه شور کردن پستهها را آغاز کنید.
شور کردن در تابه
مواد لازم برای تهیه پسته شور در تابه:
– یک کیلو پسته تازه
– یک لیوان آب دسته دار
– یک تا دو قاشق غذاخوری نمک (با توجه به ترجیحات شخصی برای شوری)
– اختیاری: پنج قاشق غذاخوری زعفران برای طعم و رنگ
– اختیاری: یک تا دو قاشق چایخوری آبلیمو یا آبغوره (با توجیه به ترجیحات شخصی)
روش تهیه:
1. پسته ها را از شب قبل در آب خیس کنید. توصیه میشود پستهها را به طور کاملاً شناور در آب قرار دهید. به ازای هر کیلو پسته، یک لیوان آب کافی است.
2. نمک را در یک لیوان آب حل کنید. مقدار نمک میتواند از یک تا دو قاشق غذاخوری باشد، ولی بهتر است با توجه به ترجیحات خود تنظیم کنید. اگر طعم زعفران را دوست دارید، میتوانید حدود پنج قاشق غذاخوری زعفران اضافه کنید.
3. آبلیمو یا آبغوره را به طور اختیاری به مخلوط نمک و آب اضافه کنید. مقدار یک تا دو قاشق چایخوری کافیست، اما به ترجیحات خودتان تنظیم کنید.
4. پستههای خیسشده را به مخلوط آب و نمک اضافه کنید. اجازه دهید پستهها حداقل چند ساعت در این محلول خیس شوند.
با این روش، میتوانید پستههای شور تهیه کنید که هم طعم واضحی دارند و هم با ظاهری جذاب برای مصرف آماده میشوند.
پس از مدتی، پستههای خیس شده را از آب برداشته و درون یک قابلمه با لایهٔ تفلونی به ارتفاع بالا ریخته و با حرارت ملایم، پستههای خام را تفت میدهیم تا رطوبت آنها کاملاً برود. در طی این مرحله، میتوانید به تدریج پستهها را تست کنید تا مطمئن شوید که از درجهٔ تفت دادن آنها راضی هستید یا خیر.
فرآیند تفت دادن پستهها را به تدریج ادامه میدهیم تا به ترکیبی دقیقاً مورد نظرمان برسیم برای درست کردن شور کردن پسته. در پنج دقیقهٔ پایانی تفت دادن، قبل از خاموش کردن حرارت زیر قابلمه، میتوانیم به پستهها طعم دلخواهی بدهیم. این طعم دلخواه میتواند شامل عناصری نظیر زعفران دمکرده، آبلیمو یا آبغوره، یا حتی گلپر باشد. برای هر کیلوگرم پستههای خام، مقداری از مواد مذکور را اضافه کرده و با توجه به سلیقهٔ خود، میزان آنها را تنظیم کنید.
در این مرحله، میتوانید یکی یا چند نوع از مذاقدهندهها را به ترکیب پستهها اضافه کنید. این مرحله به طور کامل بستگی به سلیقهٔ شما دارد. همچنین، میتوانید در هر دفعه از یک نوع مذاقدهنده استفاده کنید تا به ترکیبی دلخواه و متناسب با ذائقهٔ خود برسید.
شور کردن پسته خام در تابه به دومین روش
مواد مورد نیاز برای روش دیگر بو دادن پسته در تابه:
– یک کیلو پسته خام
– نصف لیوان آب دسته دار فرانسوی
– یک تا دو قاشق غذاخوری نمک (با توجه به ترجیح شما برای شوری)
– اختیاری: پنج قاشق چایخوری زعفران جهت افزودن طعم
– اختیاری: یک تا دو قاشق چایخوری آبلیمو یا آبغوره، بسته به ترجیح شما
در این روش، نیازی به خیس کردن پسته از شب قبل ندارید. ابتدا پستههای خام را به تابه اضافه کنید و آنها را تحت حرارت قرار دهید. زمانی که پوست پستهها تغییر رنگ میدهد، نیم لیوان آب دسته دار فرانسوی که یک قاشق غذاخوری نمک در آن حل شده است، به پستهها اضافه کنید. اگر تمایل دارید، میتوانید زعفران و یا سایر طعمدهندههای دیگر را هم اضافه کنید. سپس حدود چند دقیقه با حرارت ادامه دهید.
پس از حدود پنج دقیقه، شعله را خاموش کنید. اگر پستهها هنوز هم خیس به نظر میآیند، نگران نباشید. آنها را در فضای آزاد قرار دهید تا خشک شوند و سپس از آنها لذت ببرید.
شور کردن پسته در فر
مواد لازم برای انجام فرآیند شور کردن پسته خام در فر عبارتند از:
– ۱ کیلوگرم پسته خام با کیفیت اکبری یا هر نوع دیگر از پسته
– دو تا سه قاشق غذاخوری نمک به میزانی که با ذائقهی شما همخوانی داشته باشد
– اختیاری: چهار قاشق چایخوری زغفران برای افزودن طعم خاص به پسته
– یک تا دو قاشق چایخوری سرکه، آبلیمو یا آب انار، که مقدار آن بستگی به ترجیح شما دارد
برای شروع فرآیند، مراحل زیر را دنبال کنید:
1. پستهها را با آب شهری دمای طبیعی شستشو دهید. توصیه میشود از آب گرم برای شستشو استفاده نکنید.
2. دو قاشق نمک به ترکیب اضافه کنید. در صورت تمایل، میتوانید چهار قاشق چایخوری زغفران را هم به این مرحله اضافه نمایید.
3. سپس یک یا دو قاشق چایخوری از سرکه، آبلیمو یا آب انار به مخلوط اضافه کنید. مقدار این ماده نیز به ترجیح شما بستگی دارد.
4. مخلوط را به طور کامل ترکیب کنید تا تمامی مواد به خوبی با هم مخلوط شوند.
5. ترکیب را در یک ظرف قرار دهید که پستهها از تماس مستقیم با هوا محافظت شوند.
6. ظرف را در یخچال قرار داده و محیط مناسبی برای فرآیند شور شدن فراهم کنید.
با انجام این مراحل، میتوانید پستههای خام خود را به شکل خوشمزهای شور کرده و از آنها لذت ببرید.
درست ۲۰ تا ۲۵ دقیقه قبل از آماده کردن غذا، فر را در دمای ۱۵۰ درجه سانتیگراد به کار بگیرید. ابتدا پستههای تازه و خام را که با سایر مواد اصلی ترکیب کردهاید، در دستگاه آبکش قرار دهید تا مواد اضافی از آن جدا شود.
سپس پستهها را به داخل یک سینی بریزید، اما به گونهای که از هم تمایز داشته باشند و به یکدیگر چسب نکنند. برای پخته شدن مناسب پستههای خام، آنها را به مدت ۲۰ دقیقه در فر قرار دهید. به یاد داشته باشید که هر پنج دقیقه پستهها را از فر خارج کرده، آنها را بچرخانید تا به طور یکنواخت بپزند.
همچنین، میتوانید قبل از قرار دادن پستهها در فر، سطح ظرفی که پستهها در آن قرار میگیرند، را با یک لایه نازک از روغن پوشانید. برای این کار، بهتر است از روغنهایی که در برابر حرارت مقاومت دارند مثل روغن نارگیل استفاده کنید. پس از گذشت ۲۰ دقیقه، پستهها دیگر خام نخواهند بود و دقیقاً به طعم دلخواهتان خواهند بود.
اگر پستهها هنوز هم رطوبت داشته باشند، نگران نباشید. آنها را در دمای اتاق قرار دهید تا خشک شوند. این کار میتواند به شما کمک کند تا از پستهها بهترین نتیجه را بگیرید.
شور کردن پسته خام در مایکروفر
برای ایجاد شور و خوشمزهتر کردن پستهها با استفاده از مایکروویو، میتوانید از روشی مشابه تفت دادن پستهها در فر استفاده کنید. ابتدا پستههای خام اکبری را تهیه کرده و سپس مراحل زیر را دنبال کنید:
1. پستهها را به طور خرد شده و تهیه کنید تا آمادگی لازم برای شور شدن داشته باشند.
2. مواد مورد نیاز برای تفت دادن پستهها را آماده کنید. این مواد میتوانند شامل انواع ادویهها، نمک یا قرار دادن پسته در محیطی با دمای کمتر باشند.
3. پستهها را در یک ظرف مناسب قرار دهید و مواد تفت دادن را به آن اضافه کنید. سعی کنید مواد به طور یکنواخت با پستهها ترکیب شوند.
4. ظرف حاوی پستهها و مواد تفت دادن را برای چند ساعت به خود گذاشته تا طعم و مزهها به خوبی در پستهها جذب شوند.
5. پس از مدت زمان مورد نیاز، ظرف را از محیط خارج کنید و آن را در مایکروویو قرار دهید. دمای مایکروویو را به حداکثر تنظیم کنید.
6. زمان مشخص شده برای تفت دادن پستهها در مایکروویو را تنظیم کنید. به طور معمول، تا ۸ دقیقه کافی است. در طول این زمان، بهتر است سه بار از مایکروویو خارج کرده و ظرف را تکان دهید تا پستهها به طور یکنواخت و بدون احتراق تفت داده شوند.
7. پس از اتمام زمان تفت دادن در مایکروویو، پستهها را بردارید. اگر پستهها هنوز دارای رطوبت باشند، آنها را در هوای آزاد قرار دهید تا خشک شوند.
8. پستههای تفت داده شده و خشکشده را در محیطی خنک و خشک نگهداری کنید.
9. اکنون میتوانید از پستههای شور و تفت داده شده لذت ببرید.
با این روش مشابه تفت دادن پستهها در فر، میتوانید پستههای شور و خوشمزهتری ایجاد کنید که مناسب برای تازهترین لذت از طعم و مزههای آنهاست.
اگر به دنبال راههایی برای تهیه پسته خام و یا پسته نمکی به طرقی ساده و موثر هستید تا از زحمت شور کردن یا پختن پسته خود در خانه راحت شوید، میتوانید با خرید از آریا پسته رفسنجان از بهترین کیفیت پسته های خام یا نمکی بهرهبرداری کنید. این شرکت با استفاده از دستگاههای پیشرفته و بروز، پسته ها را پخته و شور میکند تا محصولات تازه و با کیفیتی ارائه دهد. برای انجام این کار، کافیست به وبسایت آریا پسته رفسنجان با آدرس Ariapeste.ir مراجعه کرده یا روی لوگوی آریا پسته در بالای صفحه کلیک کنید تا وارد فروشگاه آنلاین شوید. سپس میتوانید محصولات مورد نظر خود را انتخاب کرده و سفارش دهید. پس از تایید سفارش، بسته شما با دقت آماده شده و به آدرس منزل یا محل مورد نظر شما ارسال خواهد شد.